MAVİ BALİNA

ÖN SÖZ

Mavi Balina, son üç yılın en tehlikeli ve en dehşetli oyunlarından biri seçilmiştir. Diğer oyunların aksine bu oyunda; sırf hesap çalmak için adam öldürülmez, oyunu oynayan kişi öldürülür ve ne yazık ki büyük bir hüsranın içine düşürülür. Peki neden bu oyunun adı Mavi Balina, kurucusu kim, görevleri neler, bu oyunda sağ kurtulanlar olmuş mu? İşte bu tüm bilinmezlerin içindeki sırları sizlere açıklayacağım. En önemlisi de ebeveynlerimize bu oyun hakkında gençlerimizi aydınlatmaları, çocuklarımıza bilgi vermeyi ve bu oyunun içine düşürülmemesi için ebeveynlerimizin alacağı önlemlerini siz değerli okuyucularımıza anlatacağım. Şimdiden okuyacağınız için teşekkürlerimi eder, şükranlarımı sunarım.
Devrim AKTÜRK

Mavi Balina Hakkında Kısa Bilgiler:
Sevgili okuyucularımız,
Mavi Balina Oyunu’nun kurucusu ve yaratıcısı Rusya vatandaşı olan Philipp adında ki kişidir. Bu kişi Rusya polisleri tarafından yakalanmış ve kendisine üç yıl hapis cezası verilmiştir. Çoğunluğu Rusya Halkı olmaz üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde bu cezaya itirazlar edilmiş, gösteriler yapılmıştır.
Philipp Budeikin bu ölen insanlara ise ‘’ Biyolojik Atık’’ kelimesini kullanmıştır.
Rusya’da bu oyuna Siniy Kit, Avrupa’da Blue Whale, Türkiye’de ise Mavi Balina denilmektedir.
Ayrıca bu oyunun birde sloganı diye tabir ettiğimiz bir manifesto niteliğinde mesajı da var. ABD’de Lumen Grubu adında bir rock grubu var. İşte bu oyunun kurucusu ve tasarlayıcısı adını söylediğim grubun şarkılarını çok seviyor. Bu grubun şarkılarından birkaç kelime ile oluşan bir cümle ile bu mesaj oluşuyor: ‘’Neden çığlık atarsın, kimse seni duymuyorken. Konu ne, konu ne…’’
Peki oyunun adı neden Mavi Balina? Neden diğer balina türleri değil de Mavi Balina denmiştir? Aslında bu bilgiyi sadece kısa bir belgesel araştırması yaparak öğrenebiliriz. Oyuna Mavi Balina denmesinin sebebi ise, bu balina türlerinin artık iyileşmeyecek kadar hasta ve yaralı olduklarından dolayı kendilerini karaya vurmalarından kaynaklanır.
Mavi Balina Oyunu toplam 50 görevden oluşuyor,50 günde oluşuyor, bu görevler gece yarısı saat 02:00’da kullanıcılara ulaşıyor ve 24 saat içerisinde bu görevlerin yerine getirilmesi isteniyor.
Kaynaklara göre sadece Türkiye’den 142 gencin intiharı bu oyun ile ilişkilendirilmekte. Bu oyunu da zaten en çokta çocuklar ve gençler sürükleniyor.
Acı gerçektir ki herkese son görevlerinde kendilerini öldürmeleri istenir ve bir mesaj kendilerine iletilir: ‘’Öl, nede olsa yeniden doğacaksın.’’ Deniyor.
Sizler şimdi diyorsunuzdur bu kadar tehlike bir oyun nasıl olurda yasaklanamıyor. Aslında Türkiye’nin teknolojisi bu oyuna çok kolay bir biçimde mani olabilir. Ancak kesin bir site bulunursa bu oyuna mani olabilir. Nasıl kesin bir site diyorsunuzdur, burada ben cümlelerimi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih SAYAN’a bırakacağım. Ayrıca kendilerinin ebeveynlerimize oyun hakkında uyarıları da var. Açıklamalarında:
‘’Normalde site kapatabilecek verilere sahibiz ancak belli bir site üzerinden oynanmadığı için tamamen engellenmesi mümkün değildir.’’ Dedi. Ayrıca İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığında bu oyun hakkında uyarıları var. Bu oyunun bir link üzerinden gönderildiği, bu linki gönderenlerin ise  sıkı bir takibe alacaklarını ve  cezalar uygulayacakları belirtildi.
Bu Oyuna Nasıl Ulaşılır:
Bu oyuna ulaşmak için bakanlığımızın ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nda belirttiği üzere bir site veya platform yok. Oyun herhangi bir yerden indirilemez. Gizlilik içerisinde, kötü niyetli insanlar tarafından Chat, Whatshapp, Skype, İnstagram, Facebook, Twitter, Youtubue, v.b sitelerde gezinirken veya telefonunuz ile oynarken gelen bir mesajda gönderilen linki tıklamanız istenir. Tıkladığınız anda ise telefon veya bilgisayarınıza bir virüs hızla yayılır ve bütün bilgilerinize el konulur. Oyunu oynamadığınız veya oynadıktan sonra yarıda bırakırsanız fotoğraf, video, aramalar, ses kayıtları; yani bütün bilgilerinize ulaşıldıktan sonra sosyal medya veya kamuoyunda paylaşmak tehdidi ve teşebbüsü ile istemeseniz de ne yazık ki oyuna dahil ediliyorsunuz. Eğer bu bilgiler ile sizin adresinize veya bulunduğunuz yere ulaşabilirlerse ailenizi ve yakınlarınızı ölüm tehdidine maruz kalabilirsiniz.
Oyunu Oynadıktan Sonra Sağ kalanlar:
Arkadaşlar, şimdi sizlere bu oyunu oynamak zorunda kalıpta sağ kalan ve yaşadıkları dehşet verici olayları anlatan birkaç gencin hüznünü bildireceğim.
Hindistan’ın Karaikal şehrinde 22 yaşında sağ kurtulanlardan biri olan Alexander oyun hakkında birçok bilgi verdi ve dedi ki:
‘’Şayet kardeşim bu oyunu oynadığıma dair polislere bilgi vermeseydi ölecektim… Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Bana ise Whatshapp üzerinden gönderildi. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02:00’da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor. Akkaraivattan Mezarlığı’na gece yarısı gibi gittim ve burada bir selfie çekerek sosyal medyada bu fotoğrafı paylaştım. Her gün yalnız başıma korku filmleri izlemek zorundayım ki bunun da amacı kurbanların korku içinde yaşamasını sağlamaktı. ’’ 
Ölümlü vakaların içinde Hindistan’da 17 yaşındaki genç kız göle atlayıp, intihar etmek üzereyken polis tarafından kurtarıldı. Genç kız kendisini kurtaran polis memuruna: ‘’ Eğer görevi tamamlamazsam annem ölecekti’’ dediği belirtildi.
Yine bir Hintli çocuk olan 14 yaşındaki Manpreet Singh isimli birisi, Mavi Balina isimli oyunu oynadığını arkadaşlarına söyledikten birkaç gün sonra intihar etmişti.
Mavi Balina Oyunu’nun Görevleri:
Arkadaşlar, bu bölümde ise sizlere bu oyunun görevlerini açıklayacağım. Bu görevlerin bir kısmı video izlemek ile ilgili. Videoların olduğu görevlerde, görevi veren kişiyi inandırması için sadece virüsün girmiş olduğu kaynaktan izlenilmesi istenir. Yani oyunu oynayan kişiye virüsün yayıldığı alet tarafından görevleri yapması istenir. Bu sayede virüsten ötürü, bu görevleri yapıp yapmadığı belirlenecek. Ayrıca bazı görevlerde ise oyuncuya vücuduna zarar verilmesini, daha sonra ise fotoğraf ile kendilerine gönderilmesi istenir. Son olarak da, belirttiğim üzere görevler saat 02:00’da gönderiliyor. İşte dehşet oyunun dehşet görevleri.
1 – Bir jilet aracılığı ile elinize ‘’F57’’ çizin ve fotoğrafınızı gönderin.
2 – Sabah 4:20’de uyanın, size gönderilen psikopatça (ruh sağlığını bozan) görünen ve korkunç videoları izle.
3 - Kolunuzu derin olmayacak şekilde 3 kez damarlarınızla birlikte kesin.
4 – Bir kağıt üzerine balina resmini çizip fotoğrafınızı gönderin
5 – Eğer bir balina olmaya hazırsanız, bacağınızı keserek evet çizin. Yoksa, kendinize birçok kez cezalandırma amaçlı kesin (Vücudunuzu kesin).
6 – Elinize bir jilet yardımı ile ‘’F40’’ çizin.
7 – V-Kontakle (Rusya’da bulunan bir site) durumunuza #ben_balinayım (Rus.#_KMT) yazın.
8 – Korkularınız nedir ve bu korkularınızı aşın.
9- Sabah 04:20’de çatıya çıkın. Ne kadar yüksek o kadar iyi. Sonra ise selfie çekin.
10 – Elinize bir jilet yardımı ile balina çizin.
11 – Gün boyunca psikopatça görünen korku videolarını izleyin.
12 – Size gönderilen müzikleri dinleyin.
13 – Dudağınızı kesin ve selfie çekin.
14 – Elinize defalarca iğne batırın ve fotoğrafınızı gönderin.
15 – Kendinize acı verecek bir şey yapın ve hasta olun.
16 – Bulabildiğiniz en yüksek çatıya çıkın ve köşesinde bir süre bekleyin. Daha sonra bir selfie çekin.
17 – Bir köprüye gidin ve köşesinde bekleyip bir selfie çekin.
18 – Bir vinç bulup tepesine çıkın veya çıkmaya çalışıp, selfie çekin.
19 – Güvenilir olup olmayacağınızı kontrol edin.
20 – Skype aracılığı ile bir balinayla (başka bir Mavi balina oyuncusuyla) veya balina kurucusu ile konuşun.
21 – Bacaklarınızı sallayarak bir çatıya çıkıp köşesinde bekleyin ve fotoğrafınızı çekin.
22 – Başka bir şifreli görevi çözün (kendilerine bir görev veriliyor. Bu görev her konuda olabilir.)
23 – Gizli Görev.
24 – Bir balina ile buluşun ve fotoğrafınızı gönderin.
25 – Kurucu size ölüm tarihinizi söyleyecek ve bunu kabul etmek zorundasınız.
26 – Sabah 04:20’de uyanıp bir demir yolu bularak raylarda gezinin ve fotoğrafınızı gönderin.
27 – Gün boyu hiç kimseyle konuşmayın, seni dinlemedeyiz.
28 – Balina olduğunuza dair yemin edin.
Geriye kalan 29. Ve 49. görevler arasında, ‘’Saat 04:20’de uyanıp, kurucunun size gönderdiği müzik ve korkunç videoları izleyin.’’ gibi görevler ele alınıyor. 50. görevde ise çatıdan, tren istasyonundan, bıçakla, boğularak, intihar ederek, boğularak, v.b intihar teşebbüslerinde bulunmamız, yapmazsak ailemiz ve yakınlarımızın ölüm tehditleri ile karşılaşabiliriz.
Sizlere yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana. Ebeveynlerimiz artık daha tecrübeli ve daha donanımlı olduklarına inanıyorum. Sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum.

Devrim AKTÜRK

Yorumlar

TEŞEKÜRLER...

Yazılarımızı sosyal mecralarda paylaşarak göstereceğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz...

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

İMZALI YAZILARDAKİ GÖRÜŞLER YAZARLARINA AİTTİR...

YAZARLARDAN OKU...

Daha fazla göster

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *

BİZİ TAKİP EDİN...

ÇOK OKUNANLAR

KIRILMIŞ BİR HAYAT

ASIM'IN NESLINDEN VATAN GÜNEŞİNE

GÜRÜLTÜLÜ SESSİZLİK

YAŞLI ANADAN BEŞ OĞLUNA MEKTUP

BİR GÜN

ANLAMAKSA ŞİİRİ

HER ŞEYDE "SEN" VARSIN

Herc-ü Merc

EDEBİYAT VE SANATTA YERLİLİK VE MİLLİLİK