KÜNYE EDEBİYAT NASIL VE NİÇİN KURULDU?


Künye Edebiyat Kulübü; toplumda dil bilincinin yerleşmesi ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda çalışma yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, yerli ve milli edebiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacı ile 2016 yılında ilk olarak Çorum bünyesinde ve ilerleyen zamanlarda Bartın, Zonguldak, Erzurum ve Uşak ilinde Şair Yazar Hasan AKBAL tarafından oluşturulmuştur.
Künye Edebiyat Kulübü, milli ve manevi değerlere bağlı, kadim Türk Kültürü ve Türk İslam Medeniyetinin şekillendirdiği bir sanat ve estetik anlayış doğrultusunda yerli ve milli bir edebiyat oluşumu için çaba sarf eder. Bu amacın gerçekleşmesi için toplantı, seminer, panel, şiir geceleri, tiyatro ve konser gibi programların yanı sıra gerek basılı gerekse internet ortamında e-dergi veya gazete çıkarabilir. İmkanlar ölçüsünde yazılan ürünlerden kitaplar çıkarılabilir.

Grup üyelerinde milli ve yerli bir edebiyat sevgisi, dil bilinci oluşturmak, üyelerin bilgi dağarcığını geliştirmek, kendilerini ifade etme adına özgüven sağlamak, yazdığı ürünleri değerlendirmek, onlara yön vermek adına atölye çalışmaları yapmak, gerek il bazında gerekse ülke çapında isim yapmış önemli edebiyatçılarla tanışmalarını sağlamak temel hedeflerdendir.


Künye Edebiyat Kulübü çalışmaları TDED Çorum Şubesi Bünyesine Şair Yazar Halit YILDIRIM tarafından aktif olarak ve Sanal ortamda Künye Edebiyat adına kurulan hptt://kunyeedebiyat.blogspot.com.tr  internet sitesinde KÜNYE EDEBİYAT olarak Hasan AKBAL yönetiminde yürütülmekte olup iletişim Whatsapp üzerinde kurulan KÜNYE EDEBİYAT GRUBU hesabından sağlanmaktadır.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi çatısı altında amaç ve ilkelerini yerine getirmek için kurulmuştur.

Künye Edebiyat Kulübü; edebiyata ilgi duyan yazan okuyan ve Çorum’da ikamet eden başta Hitit Üniversitesi öğrencileri olmak üzere Çorum şehri sakinlerinin katılımları ile Şair Yazar Halit YILDIRIM tarafından faaliyet göstermektedir.

Künye Edebiyat Kulübün Onursal Başkanı TDED Çorum Şube Başkanı ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN’dır.

Çorum Künye Edebiyat Kulübü toplantıları haftada bir gün TDED Çorum Şubesi toplantı salonunda Şair Yazar Halit YILDIRIM başkanlığında yürütülmektedir.
Dernek çalışmalarına katılım tamamen gönüllük esasına bağlıdır ve üyelik kaydı, aidat ödemesi gibi hiçbir işlem yapılmamaktadır.
Künye Edebiyat Derneği toplantılarının yapılışı şöyledir: dernekte yapılacak toplantılarda gündem yani toplantıda konuşulacak konular bir hafta önceden belirlenir ve grupta paylaşır. Bir sonraki toplantıya grup üyelerinin hazırlıklı gelmesi sağlanır. Konuşulacak konu ile ilgili olarak gerek Hitit Üniversitesi’nden gerekse Çorum ilinde bulunan öğretmen ve STK’lardan konu uzmanları davet edilir.

Künye Edebiyat Kulübünde siyasi faaliyetlerin bulunmadığı gibi topluluğun kabul görmeyeceği şeyler de bulunmamaktadır.


ASLI ÜNAL


Yorumlar

TEŞEKÜRLER...

Yazılarımızı sosyal mecralarda paylaşarak göstereceğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz...

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

İMZALI YAZILARDAKİ GÖRÜŞLER YAZARLARINA AİTTİR...

YAZARLARDAN OKU...

Daha fazla göster

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *

BİZİ TAKİP EDİN...

ÇOK OKUNANLAR

KIRILMIŞ BİR HAYAT

ASIM'IN NESLINDEN VATAN GÜNEŞİNE

GÜRÜLTÜLÜ SESSİZLİK

BİR GÜN

ANLAMAKSA ŞİİRİ

YAŞLI ANADAN BEŞ OĞLUNA MEKTUP

HER ŞEYDE "SEN" VARSIN

Herc-ü Merc

EDEBİYAT VE SANATTA YERLİLİK VE MİLLİLİK