BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR... KERİM ÖZBEKLER

04-12 Ocak 2020 tarihleri arasında;Giresun Gümrük Müdürlüğü Binası(Giresun Limanı Yanı) Giresun adresinde, ''1.Giresun Kitap Fuarı.''açılacaktır. 11 Ocak 2020 Cumartesi günü, saat.14.00'de ise Şair ZehraKemaloğlu (Tel.0-532-6336089 E Posta.zeiist@hotmail.com) okuyucularıiçin 4 adet kitabını imzalayacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.
******************************************************************************************

11 Ocak 2020 Cumartesi günü, saat.14.00'de;Türkiye Yazarlar Birliğiİzmir Şubesi-Fevzipaşa Mahallesi, 846 Sokak, Katipzade Vakıf İş Hanı,No.51/313 (Milli Kütüphane Arkası) Konak-İzmir adresinde,Prof.Dr.Kenan Erdoğan ''Bayrak Şairi Arif Nihat Asya''yı anlatacaktır.İsteyen herkes bu etkinliği ücretsiz olarak izleyebilir, ilgilenenlereönemle duyurulur.
******************************************************************************************

11 Ocak 2020 Cumartesi günü, saat.15.00'de;Salihli Gençlik MerkeziSalihli-Manisa adresinde, eğitimci ve yazar Müfit Sönmez ''Eğitim veEdebiyat'' konusunda bir söyleşide bulunacaktır. Daha sonra,okuyucuları için kitap imzalayacaktır. Aynı tarih'te ve aynı yerde vesaat.16.00'da öğretmen ve yazar Gündüz Aydın, aynı konuda konuşmayapacak ve daha sonra okuyucuları için kitaplarını imzalayacaktır. Buetkinlik, Artemis Sanat Dergisi Edebiyat Etkinlikleri kapsamındayapılmaktadır. İsteyen herkes proğramı ücretsiz olarak izleyebilir,ilgilenenlere önemle duyurulur.
******************************************************************************************

15 Ocak 2020 Çarşamba günü, saat.20.00'de;Didim Ticaret Odası NurullahKocabıyık Kültür Merkezi Didim-Aydın adresinde, Ali Gençli'nin sunumuile ''Nazım Hikmet Ran Şiir Şöleni'' icra edilecektir. Fevzi Kurtuluşve Sevinç Türker'in müzikle süsleyeceği gecede sahneye çıkarak şiirokuyacak olan şairlerin isimleri şu şekildedir. Hüseyin Zeybek-BülentNizam-Deniz Süheyla Ergüler-Orhan Demir Boğa-Hakan Kartal-AhmetÜnal-Şükrü Öksüz-Osman Gökçe-Mustafa Eren-Nihat Oktay-Aysel CanAkgün-Zeynep Eman ve Semra Orhan, bu etkinliği isteyen herkes ücretsizolarak izleyebilir. İlgilenenlere, önemle duyurulur.,
******************************************************************************************

OSMANİYE ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ (OŞYAD) YÖNETİCİLERİNİNDÜZENLEDİĞİ 23.EKMEK KONULU ŞİİR YARIŞMASI BAŞLADI.(SON KATILIMTARİHİ.06 NİSAN 2020 PAZARTESİ)...
YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI;
01.Yarışmamıza katılacağınız Şiir’de anlatacağınız ‘konu’yu serbestbırakıyoruz. Ancak; kendi yazmış olduğunuz şiir olması gerekmektedir.(Kendinize ait olmayan bir şiirle katılmanızın belirlenmesi durumunda)dereceye girseniz bile, olayın anlaşılması durumunda koşullarauyulmaması nedeniyle ödülünüz iptal edilir. Olayın ödülün teslimindensonra öğrenilmesi durumunda ise; “Basın yolu ile kınama” yapılır.
02-Yarışmamıza; Bir şiir gönderebilirsiniz. Şiirinizin altına gerçekisminizi değil; kullanacağınız Rumuz ile birlikte yaşınızı dabelirtmelisiniz.
03-Ayrı bir kağıtta ise; şiirinizin ismi, kullandığınız Rumuzunuz,gerçek adınız ve soyadınız, açık adresiniz, telefon numaranız, varsaelektronik posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir.
04-Yarışmamız; Şiir okuma değil, şiir yazabilme olarak anlaşılmalıdır.Şiirleriniz; A-4 Kağıt üzerine okunaklı olarak; el yazısı veyabilgisayar dizgisi ile en az 12 punto alarak yazılmalı, kağıdın arkayüzü yerine ikinci kağıt olarak kullanılmalıdır. Öğrenci defterkağıtları, üzerine resim ve şekiller verilerek yazılan kağıtlar ilepeçetelere yazılı olan şiirler yarışma jürisi önüne konulamayacaktır.
05-Yarışmaya göndereceğiniz şiirlerde herhangi bir siyasi parti lideriveya siyasi içerikli bir düşünceyi destekleyici görüşler olmamalıdır.(Böylesi şiirler ön eleme sonunda yarışma dışı bırakılır. Ancak;yarışmaya katılım gösterdiği için 5 değişik ödülün verilmesinde birsakınca yoktur.)
06- Şiirleriniz; e-posta yolu ile kabul edilmez ve yarışmayakatılamazsınız. Yarışmaya katılacak olan şiirlerinizi eldengetirebileceğiniz gibi, posta veya kargo ulaşımı ile degönderebilirsiniz. (Posta veya kargo ile göndermelerde gecikmeler veyaelimize ulaşmamış olmasından organizasyonumuz sorumlu değildir. Ancak;posta-kargo gönderileri sonunda rumuzunuzu belirterek telefonlaarayıp, gönderinizin bize ulaşıp ulaşmadığını sorup öğrenebilirsiniz)
07-Yarışmamıza göndereceğiniz şiirlerin 06 Nisan 2020 Pazartesi günüsaat.19.00'a kadar elimize ulaşmış olması gerekmektedir. Bu tarihtensonra elimize ulaşan şiirler yarışmaya katılamayacaktır.
08-Yarışma sonuçlarımız; 24 Nisan 2020 Cuma günü saat. 17.3o'deOsmaniye İl Merkezindeki; Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahimKaraoğlanoğlu Parkı, Şiir Meydanı'nda düzenlenecek törende açıklanacakve ödüller sahiplerine verilecektir. Ödül Töreni tarihi kesin olup,ertelenme olayı söz konusu değildir.
09-Yarışmamızın ödül törenine katılamayanlar, organizasyonumuzlayapılacak olan görüşme ile, ödülünün kim tarafın alınabileceğinibelirtmesi gerekir.
10-Yarışmaya il dışından katılıp ta ödül törenine gelemeyenler,plaketle birlikte diğer ödülleri, istemeleri halinde verdikleriadreslere “karşı ödemeli” olarak gönderilir. Bu konunun ayrıntılıözgeçmiş bilgilerinin altına not düşülmesi gerekmektedir.
11-Yarışmaya katılım koşullarına uymayanlar, eksik veya aksaklıkbilgileri bulunanlar sonradan hak sahibi olamayacakları gibi; Osmaniyeİl Merkezi ve ilçelerinden katılanlar (30 gün) içinde ödüllerini gelipalmadıkları durumunda hak iddia edemeyeceklerdir.
İl dışından katılan yarışmacılar, önemli derece almış/Almamışsatörende alamamış veya gelmemişse, ayrıca istememişse, adresinegönderildiği halde almamışsa, 90 gün sonrasında ödülü için hak iddiaedemez.
12-Yarışmamıza katılabilmek için herhangi bir ‘katılım ücreti’ istenmez.
13-Seçici kurul 5 kişiden oluşmakta olup, birbirlerini tanımayan vebireysel olarak puan cetveli üzerinde değerlendirme puanlarınıvermektedir.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ;
Yarışmada ilk üç dereceye girenlere plaketle birlikte çeşitlihediyeler sunulacak.
Ayrıca; Yarışmada ilk üç derecesinden sonra gelen şiirlerin puandurumlarına göre;
1- Yazar Yaşar Kemal,
2- Şair A. Neşet Dinçer,
3- Eğitimci- Şair SalihSefa Yazar,
4- Gazeteci- Ali Rıza Karadağ, 
5-Gazeteci- M. CemalŞenadam, 
6-Gazeteci -Ahmet Birgül, 
7-Şair-Yazar -Ahmet Borazan,
8-Şair-Yazar-Eğitimci Süleyman Yurtsever, 
9- Şair-Yazar- Yüksel Öktem,
10- Matbaacı-Kültür ve sanat dostu- Remzi Çakmak,
11-Ressam-Şair-Müzisyen -Mustafa Dinletir, 
12- Gazeteci- Gökhan ErkmenAnılarına, ve bu etkinliği 23 yıldır düzenlemenin onuruna Gazeteci-Şair-Yazar Mustafa Bardak özel ödülü olarak Plaket ve özelhediyeler verilecek.
Ödül töreninde, yarışmaya katılan herkese öncelikle 5 değişik ödülverildikten sonra, derecelerine göre diğer ödülleri takdim edilecek,emeğinin karşılığı almayan hiçbir şiir yazarı katılımlı eli boşdönmeyecektir.

YARIŞMAYA BAŞVURU ADRESİ;
Mustafa BardakOsmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı“Ekmek Ödüllü 23. Şiir Yarışması”Alibeyli Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Bekir Evirgen Sokak, No.3, K.2.80010-OsmaniyeTel.0-545-5013316E Postalar;mustafabardak_555@hotmail.comosyad.org@gmail.com
******************************************************************************************

DOSTLARA DUYURU...www.liderhaber.com internet Gazetesinde, ''ŞİİR DEFTERİ-ŞİİR ŞȖȖRDUR”İsimli bir sahife yapıyoruz. Şiirlerinizi yayınlamak üzere,ilhanyardimci@hotmail.com adresine bekliyoruz.İLHAN YARDIMCI (KEMÂLİ)Tel.0-535-4777390 veya 0-224-2502960E Posta.ilhan-yardimci@hotmail.com
******************************************************************************************

İLK SAYISI YAYINLANAN 1 DERGİ;
Ahmet Hüseyin GürbüzAşıkça (Halk Ozanları) DergisiBüyük Sanayi, 1. Cad. Elif Sokak, No.7/193, Sütçü Kemal İşhanıİskitler-Altındağ-AnkaraTel.0-312-3840530Faks.0-312-3840529
Matbaa;Matbaacılar Sitesi, 560. Sk. No.17İvedik-OSB-AnkaraTel.0-312-3957142 Faks.0-312-3956372
********************************************************************************************

Yorumlar

TEŞEKÜRLER...

Yazılarımızı sosyal mecralarda paylaşarak göstereceğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz...

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

İMZALI YAZILARDAKİ GÖRÜŞLER YAZARLARINA AİTTİR...

YAZARLARDAN OKU...

Daha fazla göster

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *

BİZİ TAKİP EDİN...

ÇOK OKUNANLAR

KIRILMIŞ BİR HAYAT

ASIM'IN NESLINDEN VATAN GÜNEŞİNE

GÜRÜLTÜLÜ SESSİZLİK

YAŞLI ANADAN BEŞ OĞLUNA MEKTUP

BİR GÜN

ANLAMAKSA ŞİİRİ

HER ŞEYDE "SEN" VARSIN

Herc-ü Merc

EDEBİYAT VE SANATTA YERLİLİK VE MİLLİLİK